Onze werkwijze

Voordat uw hond met mij mee kan, kom ik bij u langs voor een eerste kennismaking met u en uw hond. Het is wel zo prettig dat u weet aan wie u de hond meegeeft en voor uw hond is het van belang om te weten met welke nieuwe wandelbegeleidster hij te maken krijgt. Tijdens dit vrijblijvende kennismakingsgesprek wordt onder andere gesproken over de gezondheid, karaktereigenschappen en kenmerkende gedragingen van uw hond. Hoe meer wij over uw hond weten, hoe beter.

De werkwijze van het uitlaten wordt uitgebreid toegelicht en er wordt besproken op welke dagen u de hond mee wilt laten gaan. We nemen de algemene voorwaarden door. Hierin zijn afspraken vastgelegd aangaande bescherming en zekerheid voor beide partijen. Wanneer u akkoord gaat met de algemene voorwaarden en u het inschrijfformulier heeft ingevuld en ondertekend, kunnen we een afspraak maken voor een eerste wandeling om te zien hoe de hond zich gedraagt en in welke wandelgroep hij het beste past.

Tijdens de eerste wandeling maakt uw hond kennis met de andere honden. Na een aantal wandelingen, zal uw hond zijn vaste plaats hebben ingenomen in de groep en optimaal gaan genieten van onze wandelingen. Loopt uw hond meerdere malen per week mee? Dan kan het zomaar zijn dat hij per wandeling een andere plaats van rangorde inneemt in betreffende groep.

De samenstelling van de groepen is door jarenlange ervaring en vakkennis zo op elkaar afgestemd dat de honden bij elkaar passen. Wilt u de eerste keer zelf meelopen, dan is dat geen enkel probleem.

Puppy’s die alle entingen hebben gehad kunnen ook mee, ze mogen vijf minuten wandelen voor iedere maand dat ze oud zijn. Om overbelasting van de spieren en gewrichten te voorkomen, wordt de hoeveelheid en duur van de beweging aangepast aan de leeftijd.

Onze voorwaarden:

Er zijn een aantal basisvoorwaarden waaraan de honden moeten voldoen voordat ze mee kunnen. Wij wandelen uitsluitend met honden die:

  • Sociaal zijn naar mens en andere honden
  • Volledig zijn ingeënt
  • Regelmatig worden behandeld tegen wormen, vlooien en teken
  • Bij de eigenaren WA verzekerd zijn
  • Niet loops zijn
  • Minimaal de basiscommando’s zit, blijf, af en kom hier (redelijk) beheersen.