Mijn honden

Honden horen in mijn leven, net zoals het trainen. Ik ben lid van de van de KNPV (Koninklijke Nederlandse Politiehond Vereniging). De doelstelling van de KNPV is het africhten van speur-, politie-, reddings- of bewakingshonden. Mijn voorkeur gaat uit naar de politiehond- en speurtrainingen. Ik beoefen al geruime tijd deze twee disciplines met veel plezier en sta er soms nog van te kijken wat je een hond allemaal kunt leren. Ik kan er echt van genieten als mijn honden met mij samenwerken en wij een oefening of training positief afsluiten. Met onze vorige honden hebben wij diverse certificaten behaald. Twee van hen zijn verkocht aan de politie van Californië, USA. Zij gingen daar het werk doen waarvoor wij ze opgeleid hadden. Momenteel hebben mijn partner Leon en ik drie honden, elke hond met zijn eigen training. Twee van onze honden zijn al gecertificeerd, de derde is nog volop in training. Mijn doelstelling is om nog meer certificaten van verschillende disciplines te halen. 

 

Indy

Met mijn Mechelse herder Indy volgde ik in 2014 de Puppycursus bij “Master’s Voice” in Tegelen. Aansluitend volgde ik tot 2015 trainingen welke speciaal ontwikkeld zijn voor werkhonden. Indy is momenteel in opleiding tot speurhond, waarmee we nog volop bezig zijn. We trainen minimaal twee keer per week de appèl- en zoekoefeningen bij P.H.V. “De Eendracht” in Blerick en minimaal een keer per week de zoek- en speuroefeningen op locatie. Dit kunnen inzettrainingen zoals puinzoeken of vlakterevieren maar ook speuren zijn. 

Indy behaalde de volgende certificaten:

Vlakterevieren A met lof

Ozzy

In 2011 volgde ik met mijn kruising Pitbull Ozzy de Puppy- en Basiscursus bij Hondenschool Venlo. Hij slaagde met vlag en wimpel! In 2012 begon ik met Ozzy aan het Funspeuren bij Speurhondenschool “Dogsoutdooradventure” in Venlo. Dit was zó leuk dat we verder gingen met het Basis speur- en daarna het Gevorderden speurprogramma. Ozzy werd daarna getraind voor het “Basis speurhonden” programma van de KNPV. Helaas mocht hij daarvoor geen certificaat halen omdat de KNPV dit “ras” uitsluit van alle deelname. Op dit moment trainen we wekelijks zelfstandig het G&G programma van de F.H.N. (Federatie Hondensport Nederland). Hij haalde hiervoor al zijn diploma “Sociale Huishond”, en het diploma “G&GB”. We trainen nu verder voor het G&G1 certificaat. 

Ozzy nam deel aan het “Mantrailen” in Düsseldorf, tevens werd hij opgeleid als “Reddingshond” waarvoor we nog regelmatig praktijkgerichte situaties en op echte puinplaatsen trainen. Hij was ook een tijd ingezet als aai-hond en bezocht regelmatig enkele bewoners bij “De witte Steen” (Onderdeel van de Zorggroep Auxiliatrix in Venlo). We maakten wandelingen met de bewoners. Zij, en Ozzy genoten daarvan. 

Ozzy behaalde de volgende certificaten:

Louis

Louis haalde in maart 2016 zijn certificaat voor de puppycursus bij Hondenschool Alipha’s uit Venlo. Aansluitend volgde ik tot juli 2017 trainingen welke speciaal ontwikkeld zijn voor werkhonden. Louis is momenteel in opleiding tot politiehond, waarvoor we wekelijks trainen bij P.H.V. “De Eendracht” in Blerick. Daarnaast is hij in opleiding voor het certificaat voor “Basis speurhond” van de KNPV. Hij gaat regelmatig mee naar trainingen zoals vlakterevieren en puintrainingen.

Louis behaalde de volgende certificaten:

Benieuwd wat ik voor u kan betekenen?

Neem dan contact op!

Sluit Menu