Mijn honden

Honden horen in mijn leven, net zoals het trainen. Ik ben lid van de van de KNPV (Koninklijke Nederlandse Politiehond Vereniging). De doelstelling van de KNPV is het africhten van speur-, politie-, reddings- of bewakingshonden. Mijn voorkeur gaat uit naar de politiehond- en speurtrainingen. Ik beoefen al geruime tijd deze twee disciplines met veel plezier en sta er soms nog van te kijken wat je een hond allemaal kunt leren. Ik kan er echt van genieten als mijn honden met mij samenwerken en wij een oefening of training positief afsluiten. Met onze vorige honden hebben wij diverse certificaten behaald. Twee van hen zijn verkocht aan de politie van Californië, USA. Zij gingen daar het werk doen waarvoor wij ze opgeleid hadden. Momenteel hebben mijn partner Leon en ik drie honden, elke hond met zijn eigen training. Twee van onze honden zijn al gecertificeerd, en alle drie zijn momenteel volop bezig met Fitness training. Mijn doelstelling is om met Indy nog enkele certificaten van verschillende disciplines te halen.

Indy

Met mijn Mechelse herder Indy volgde ik in 2014 een puppycursus. Aansluitend volgde ik tot 2015 trainingen welke speciaal ontwikkeld zijn voor werkhonden. Indy heeft inmiddels diverse opleidingen tot speur- en politiehond met mooie resultaten afgerond. Om tot deze resultaten te komen hebben we minimaal drie keer per week samen getraind. Op dit moment trainen we op een rustig tempo naar nog een tot twee certificaten maar dat heeft geen prioriteit meer, de nadruk ligt tegenwoordig meer op het gangwerk en de Fitness trainingen die daarin ondersteunen.

Indy behaalde de volgende certificaten:

Vlakterevieren A met lof

Ozzy

In 2011 volgde ik met mijn kruising Pitbull Ozzy de Puppy- en Basiscursus bij Hondenschool Venlo. Hij slaagde met vlag en wimpel! In 2012 begon ik met Ozzy aan een cursus Funspeuren. Dit was zó leuk dat we verder gingen met het Basis speuren daarna het Gevorderden speurprogramma. Ozzy werd daarna getraind voor het Basis speurhonden programma van de KNPV. Helaas mocht hij daarvoor geen certificaat halen omdat de KNPV dit ras uitsluit van alle deelname. Op dit moment trainen we wekelijks zelfstandig het G&G programma van de F.H.N. (Federatie Hondensport Nederland). Hij haalde hiervoor al zijn diploma Sociale Huishond, en het diploma G&GB.

Ozzy nam deel aan het Mantrailen in Düsseldorf, tevens werd hij opgeleid als Reddingshond waarvoor we regelmatig praktijkgerichte situaties op echte puinplaatsen getraind hebben. Met Ozzy volgde ik diverse speurcursussen die wij met goed gevolg afsloten.

Hij is ook een tijd ingezet als aaihond en bezocht regelmatig enkele bewoners bij “De witte Steen” (Onderdeel van de Zorggroep Auxiliatrix in Venlo). De bewoners vonden het heerlijk om Ozzy te aaien en wandelingen met hem te maken. Op dit moment geniet Ozzy van een welverdiend pensioen en hoeft niet meer te ‘werken’.

Omdat hij op leeftijd is en al heeft laten zien wat een fantastisch karakter hij heeft, trainen nu geen verdere speciale gehoorzaamheidstrainingen meer. Hij wordt op 10 juni 2022 alweer 11 en aangezien we nog heel lang van deze pretletter willen genieten houden we hem vitaal en fit door hem regelmatig te laten fitnessen. Hij staat altijd klaar en geniet er volop van om even lekker te sporten, rekken en strekken.

Ozzy behaalde de volgende certificaten:

Louis

Louis haalde in maart 2016 zijn certificaat voor de puppycursus bij Hondenschool Alipha’s uit Venlo. Aansluitend volgde ik tot juli 2017 trainingen welke speciaal ontwikkeld zijn voor werkhonden. Louis was in opleiding tot politiehond waarvoor we wekelijks trainden. Door een blessure vinden wij het niet langer verantwoord om de opleidingen af te ronden. Ook met Louis sloten we na zijn blessure diverse speurcursussen met goed gevolg af.

Omdat Louis een hoog gedreven hond is en altijd ‘aan’ staat moeten we zorgen dat hij zijn overload aan energie en werkdriften kwijt kan. Hij speurt nu nog regelmatig en door de Fitness trainingen kunnen we hem een op maat gemaakt programma bieden want ook hij is een fervent Fitness liefhebber.

Louis behaalde de volgende certificaten: