Mijn honden

Honden horen in mijn leven, net zoals het trainen van honden. Ik ben lid van de van de Koninklijke Nederlandse Politiehond Vereniging (KNPV). De doelstelling van de KNPV is het africhten van speur, politie, reddings of bewakingshonden.

Mijn voorkeur gaat uit naar de politiehond- en speurtrainingen. Ik beoefen deze twee disciplines al geruime tijd met veel plezier en kan er echt van genieten als mijn honden met mij samenwerken en wij een oefening of training positief afsluiten.

Met onze vorige honden hebben wij diverse certificaten behaald. Twee van hen zijn verkocht aan de politie van Californië, U.S.A.  Zij doen daar het werk waarvoor wij ze opgeleid hebben.

Momenteel hebben mijn partner Leon en ik drie honden, elke hond met zijn eigen training. Twee van onze honden zijn al gecertificeerd, alle drie de honden zijn nog volop in training. Mijn doelstelling is om verdere certificaten van verschillende disciplines te halen. 

Indy

Met mijn Mechelse herder Indy volgde ik in 2014 een puppycursus. Aansluitend volgde ik tot 2015 trainingen welke speciaal ontwikkeld zijn voor werkhonden. Indy is momenteel in opleiding tot speur- en politiehond. We trainen minimaal twee keer per week appèl- en zoekoefeningen bij P.H.V. “De Trouwe Vriend” in Venlo en minimaal een keer per week trainen we op diverse locaties. Dit kunnen inzettrainingen zoals puinzoeken, vlakterevieren maar ook speurtrainingen  zijn. 

Indy behaalde de volgende certificaten:

Vlakterevieren A met lof

Ozzy

In 2011 volgde ik met mijn kruising Pitbull Ozzy de Puppy- en Basiscursus bij Hondenschool Venlo. Hij slaagde met vlag en wimpel! In 2012 begon ik met Ozzy aan een cursus Funspeuren. Dit was zó leuk dat we verder gingen met het Basisspeuren daarna het Gevorderden speurprogramma. Ozzy werd daarna getraind voor het Basis speurhonden programma van de KNPV. Helaas mocht hij daarvoor geen certificaat halen omdat de KNPV dit ras uitsluit van alle deelname. Op dit moment trainen we wekelijks zelfstandig het G&G programma van de F.H.N. (Federatie Hondensport Nederland). Hij haalde hiervoor al zijn diploma Sociale Huishond, en het diploma G&GB. We trainen nu verder voor het G&G 1 certificaat. 

Ozzy nam deel aan het Mantrailen in Düsseldorf, tevens werd hij opgeleid als Reddingshond waarvoor we nog regelmatig praktijkgerichte situaties op echte puinplaatsen trainen. Hij is ook een tijd ingezet als aaihond en bezocht regelmatig enkele bewoners bij “De witte Steen” (Onderdeel van de Zorggroep Auxiliatrix in Venlo). De bewoners vonden het heerlijk om Ozzy te aaien en  wandelingen met hem te maken. 

Ozzy behaalde de volgende certificaten:

Louis

Louis haalde in maart 2016 zijn certificaat voor de puppycursus bij Hondenschool Alipha’s uit Venlo. Aansluitend volgde ik tot juli 2017 trainingen welke speciaal ontwikkeld zijn voor werkhonden. Louis is momenteel in opleiding tot politiehond waarvoor we wekelijks trainen bij P.H.V. “De Trouwe Vriend” in Venlo. 

Louis is een hooggedreven speurder en gaat regelmatig mee naar inzettrainingen zoals vlakterevieren en puintrainingen.

Louis behaalde de volgende certificaten: