Hondenschool

Op onze hondenschool wordt lesgegeven volgens de leerprincipes van de hond. Hierbij wordt veel gebruik gemaakt van positieve bekrachtiging door middel van beloningen.
Onze doelstelling is om niet alleen een bepaald niveau van gehoorzaamheid te bereiken, maar ook om baas en hond te leren hoe ze plezierig kunnen samenwerken.
Omdat wij met kleine groepen werken adviseren wij u om eerst te informeren i.v.m. het aantal plekken.

Wij bieden de mogelijkheid om diverse lessen te volgen:
  Puppylessen
 – G
ehoorzaamheidslessen basis
 – Gehoorzaamheidslessen gevorderden
 – Detectie/speurlessen

Puppylessen
Tijdens de puppylessen wordt de basis gelegd van een gehoorzame hond. Wij leren basisoefeningen zoals: zit, af, blijven, kom hier etc. Verder komen verschillende oefeningen en diverse tips aan bod die een pup nodig heeft tijdens de socialisatiefase.

Gehoorzaamheidslessen basis
Na de puppylessen is er mogelijkheid om door te stromen naar de basis gehoorzaamheidslessen. Tijdens deze lessen worden alle eerder geleerde oefeningen moeilijker en uitgebreider. Ook komen diverse nieuwe oefeningen aan bod. We werken nu langzaam richting gevorderden waarbij we kijken naar de verschillende niveaus van de hond. Dat kan voor elke hond verschillend zijn, sommige honden hebben meer lessen nodig dan andere. 

Gehoorzaamheidslessen gevorderden
Na de basisgehoorzaamheidslessen kan er worden doorgestroomd naar de gehoorzaamheidslessen voor gevorderden. Tijdens deze lessen worden ook korte neuswerk oefeningen gedaan waardoor baas en hond veel plezier aan elkaar beleven en hun band wordt versterkt.

Detectie/speurlessen
Als de hond een bepaald niveau van gehoorzaamheid heeft kan er worden deelgenomen aan detectie/speurlessen. Tijdens deze detectielessen leren we de honden om een of meerdere geuren op te speuren. Natuurlijk kijken we ook hierbij naar de verschillende niveaus van de honden. Immers de ene hond is de andere niet.

Doordat wij samenwerken met Statera activiteiten begeleiding kunnen wij ook diverse andere activiteiten aanbieden, zoals:
    – sport en spel
    – fungames
    – bewust bewegen (balans en coördinatie)
    – privébegeleiding

Bij Statera activiteiten begeleiding kunt u terecht van maandag t/m vrijdag tussen 10.00 en 16.00 uur.
Voor meer info kunt terecht op de Facebookpagina van Statera Activiteiten begeleiding of u kunt een mail sturen naar:
Statera-activiteitenbegeleiding@outlook.com 

Bekijk hier onze algemene voorwaarden of het klachtenformulier

Vanaf 1 januari 2018 zijn wij geaccrediteerd bij de SPPD, de brancheorganisatie voor diergedragsdeskundigen.

Cursussen

 

Bekijk hieronder ons aanbod aan diverse cursussen.

Puppycursus

Tijdens de puppylessen wordt de basis gelegd van een gehoorzame hond. Wij leren basisoefeningen zoals: zit, af, blijven, het kom hier etc. Verder komen verschillende oefeningen en diverse tips aan bod die een pup nodig heeft tijdens de socialisatiefase.

Tijden cursus:


Maandagavond 18.00-19.00 uur
Woensdagavond: 18.00-19.00 uur

Eerstvolgende puppycursus:
Startdatum 19 augustus (VOL) 
Startdatum 21 augustus (VOL) 

Gehoorzaamheidscursussen

Na de puppylessen is er mogelijkheid om door te stromen naar de gehoorzaamheidslessen. Tijdens deze lessen worden ook korte neuswerk oefeningen gedaan waardoor baas en hond veel plezier aan elkaar beleven en hun band wordt versterkt.

Tijden cursus:

Dinsdagavond: 18.00-19.00 uur
Woensdagavond: 19.00-20.00 uur
Woensdagavond: 20.00-21.00 uur

Detectie/speurcursussen

Voor de meer gevorderden geven wij detectie/speurlessen. Tijdens de detectielessen leren we de honden om een of meerdere geuren op te speuren. Natuurlijk kijken we hierbij naar de verschillende niveaus van de honden.
Immers, de ene hond is de andere niet. 

Tijden cursus:

Maandagavond: 19.00-20:00 uur
Maandagavond: 20.00-21.00 uur
Dinsdagavond: 19.00-20.00 uur 
Dinsdagavond: 20.00-21.00 uur

Sluit Menu