Hondenschool

Op onze hondenschool wordt lesgegeven volgens de leerprincipes van de hond. Hierbij wordt veel gebruik gemaakt van positieve bekrachtiging door middel van beloningen.
Onze doelstelling is om niet alleen een bepaald niveau van gehoorzaamheid te bereiken, maar ook om baas en hond te leren hoe ze plezierig kunnen samenwerken.
Omdat wij met kleine groepen werken adviseren wij u om eerst te informeren i.v.m. het aantal plekken.

Wij bieden de mogelijkheid om diverse lessen te volgen: 

– Puppycursus 
 – G
ehoorzaamheidslessen basis
 – Gehoorzaamheidslessen gevorderden
 – Detectie/speurlessen

Puppycursus

Tijdens de puppylessen wordt de basis gelegd van een gehoorzame hond. Wij leren basisoefeningen zoals: zit, af, blijven, het kom hier etc. Verder komen verschillende oefeningen en diverse tips aan bod die een pup nodig heeft tijdens de socialisatiefase.

 

Gehoorzaamheidscursussen

Na de puppylessen is er mogelijkheid om door te stromen naar de gehoorzaamheidslessen. Tijdens deze lessen worden ook korte neuswerk-oefeningen gedaan waardoor baas en hond veel plezier aan elkaar beleven en hun band wordt versterkt. 

Detectie/speurcursussen

Voor de meer gevorderden geven wij detectie/speurlessen. Tijdens de detectielessen leren we de honden om een of meerdere geuren op te speuren. Natuurlijk kijken we hierbij naar de verschillende niveaus van de honden. Immers de ene hond is de andere niet.

Vanaf 1 januari 2018 zijn wij geaccrediteerd bij de SPPD, de brancheorganisatie voor diergedragsdeskundigen.