Hondenschool

Op onze hondenschool wordt lesgegeven volgens de leerprincipes van de hond. Hierbij wordt veel gebruik gemaakt van positieve bekrachtiging door middel van beloningen.
Onze doelstelling is niet alleen een bepaald niveau van gehoorzaamheid te bereiken, maar baas en hond leren ook hoe ze plezierig kunnen samenwerken.

Wij bieden de mogelijkheid om diverse lessen te volgen:
– puppylessen                         
– gehoorzaamheidslessen (basis en gevorderden)
– detectie/speurlessen
Wij werken met kleine groepen en adviseren om eerst te informeren i.v.m. het aantal plekken.

Tijdens de puppylessen wordt de basis gelegd van een gehoorzame hond. Wij leren basisoefeningen zoals: zit, af, blijven, kom hier etc.
Verder komen verschillende oefeningen en diverse tips aan bod die een pup nodig heeft tijdens de socialisatiefase.
Na de puppylessen is er mogelijkheid om door te stromen naar de basis gehoorzaamheidslessen. Na de basislessen kan er worden doorgestroomd naar de gehoorzaamheidslessen voor gevorderden. Tijdens deze lessen worden ook korte neuswerk oefeningen gedaan waardoor baas en hond veel plezier aan elkaar beleven en hun band wordt versterkt.
Als de hond een bepaald niveau van gehoorzaamheid heeft kan er worden deelgenomen aan detectie/speurlessen. Tijdens deze detectielessen leren we de honden om een of meerdere geuren op te speuren. Natuurlijk kijken we hierbij naar de verschillende niveaus van de honden. Immers de ene hond is de andere niet.

Doordat wij samenwerken met Statera activiteiten begeleiding kunnen wij ook diverse andere activiteiten aanbieden, zoals:
– sport en spel
– fungames
– bewust bewegen (balans en coördinatie)
– privébegeleiding

Bij Statera activiteiten begeleiding kunt u terecht van maandag t/m vrijdag tussen 10.00 en 16.00 uur.
Voor meer info kunt terecht op de Facebookpagina van Statera Activiteiten begeleiding of u kunt een mail sturen naar:
Statera-activiteitenbegeleiding@outlook.com 

Bekijk hier onze algemene voorwaarden of het klachtenformulier.

Vanaf 1 januari 2018 zijn wij geaccrediteerd bij de SPPD, de brancheorganisatie voor diergedragsdeskundigen.

Cursussen

Op onze hondenschool wordt lesgegeven volgens de leerprincipes van de hond. Hierbij wordt veel gebruik gemaakt van positieve bekrachtiging d.m.v. beloningen. Onze doelstelling is om niet alleen een bepaald niveau van gehoorzaamheid te bereiken, maar ook moeten baas en hond leren samenwerken. Vanaf 1 januari 2018 zijn wij geaccrediteerd bij de SPPD, de brancheorganisatie voor diergedragsdeskundigen. Bekijk hieronder ons aanbod aan diverse cursussen te volgen:

Puppycursus

Tijdens de puppylessen wordt de basis gelegd van een gehoorzame hond. Wij leren basisoefeningen zoals: zit, af, blijven, het kom hier etc. Verder komen verschillende oefeningen en diverse tips aan bod die een pup nodig heeft tijdens de socialisatiefase.

Tijden cursus:

Woensdagavond: 18:00 – 19:00 (informeer i.v.m. aantal beschikbare plekken)

Gehoorzaamheidscursussen

Na de puppylessen is er mogelijkheid om door te stromen naar de gehoorzaamheidslessen. Tijdens deze lessen worden ook korte neuswerk-oefeningen gedaan waardoor baas en hond veel plezier aan elkaar beleven en hun band wordt versterkt.

Tijden cursus:

Maandagavond: 18:30 – 19:30
Woensdagavond: 19:00 – 20:00
Woensdagavond: 20:00 – 21:00

Detectie/speurcursussen

Voor de meer gevorderden geven wij detectie/speurlessen. Tijdens de detectielessen leren we de honden om een of meerdere geuren op te speuren. Natuurlijk kijken we hierbij naar de verschillende niveaus van de honden. Immers de ene hond is de andere niet. 

Tijden cursus:

Maandagavond: 19:30 – 20:30
Maandagavond: 20:30 – 21:30
Dinsdagavond: 18:30 – 19:30

Sluit Menu