Hondenschool

Met mijn honden volgde ik verschillende puppy-cursussen. Dit vond ik leerzaam en ik volgde met veel plezier de lessen. Toen de mogelijkheid zich voordeed om als instructrice bij de pups stage te lopen hoefde ik niet na te denken. Daarbij ontdekte ik tijdens de stages bij verschillende hondenscholen  dat ik het lesgeven ontzettend leuk vond. Hierdoor wilde ik me graag verder ontwikkelen, daarom volgde ik de opleiding tot Kynologisch Instructeur bij de Tinley Academie in Heteren en haalde ik in oktober 2016 het diploma. Nadat ik, eerst als stagiaire en later als Kynologisch Instructeur, enkele jaren met veel plezier op diverse hondenscholen les gaf, ontstond het plan om ‘ooit’ naast de uitlaatservice een hondenschool te beginnen. Een en ander kwam afgelopen zomer in een stroomversnelling en sinds 1 oktober 2017 ben ik dan ook trotse eigenaar van mijn eigen hondenschool, Hondenschool Francien.

Ik wilde tevens graag meer leren over trainingen en trainingsmethodes en vooral leren over diverse vormen van neuswerk en speuren. De kennis die ik tijdens de opleidingen Neuswerk 1 en Neuswerk 2 bij de Tinley Academie in Heteren opdeed, gebruik ik nu in mijn eigen trainingen en tijdens het lesgeven. Ik vind het mooi om te zien wanneer mensen lekker met hun hondjes aan het werk zijn. Daarnaast is het nog mooier wanneer mensen zelf zien wat ze bereikt hebben met hun training en dan tevreden met de hondjes naar huis gaan. Op onze hondenschool wordt lesgegeven volgens de leerprincipes van de hond. Hierbij wordt veel gebruik gemaakt van positieve bekrachtiging d.m.v. beloningen. Onze doelstelling is om niet alleen een bepaald niveau van gehoorzaamheid te bereiken, maar ook moeten baas en hond leren samenwerken.

Vanaf 1 januari 2018 zijn wij geaccrediteerd bij de SPPD, de brancheorganisatie voor diergedragsdeskundigen.
Voor meer informatie over de SPPD kunt u op het logo van de SPPD klikken.

Cursussen

Op onze hondenschool wordt lesgegeven volgens de leerprincipes van de hond. Hierbij wordt veel gebruik gemaakt van positieve bekrachtiging d.m.v. beloningen. Onze doelstelling is om niet alleen een bepaald niveau van gehoorzaamheid te bereiken, maar ook moeten baas en hond leren samenwerken.

Puppycursus

Tijdens de puppylessen wordt de basis gelegd van een gehoorzame hond. Wij leren basisoefeningen zoals: zit, af, blijven, het kom hier etc. Daarnaast komen verschillende oefeningen en diverse tips aan bod die een pup nodig heeft tijdens de socialisatiefase.

Tijden cursus:

Woensdagavond: 18:00 – 19:00 (informeer i.v.m. aantal beschikbare plekken)

Gehoorzaamheidscursussen

Na afronding van de puppylessen is er de mogelijkheid om door te stromen naar de gehoorzaamheidslessen. Tijdens deze lessen worden ook korte neuswerk-oefeningen gedaan waardoor baas en hond veel plezier aan elkaar beleven en hun band wordt versterkt.

Tijden cursus:

Maandagavond: 18:30 – 19:30
Woensdagavond: 19:00 – 20:00
Woensdagavond: 20:00 – 21:00

gehoorzaamheidscursus

Detectie/speurcursussen

Voor de meer gevorderden geven wij detectie/speurlessen. Tijdens de detectielessen leren we de honden om een of meerdere geuren op te speuren. Natuurlijk kijken we hierbij naar de verschillende niveaus van de honden. Immers de ene hond is de andere niet. 

Tijden cursus:

Maandagavond: 19:30 – 20:30
Maandagavond: 20:30 – 21:30
Dinsdagavond: 18:30 – 19:30

Sluit Menu