De wandeling

De eerste wandeling wordt uw hond, eventueel nog aangelijnd, goed begeleid om te wennen aan de andere honden. Tijdens de tweede of derde wandeling kan uw hond waarschijnlijk al gewoon lekker los meelopen. Aangezien wij beschikken over een omheinde speelwei kunnen de meeste honden al tijdens de eerste wandeling gewoon los meelopen. Dit wordt per hond en wandeling bekeken.

Uw hond maakt onder deskundige begeleiding kennis met de andere honden in de groep. Pas na een aantal wandelingen zal uw hond zijn vaste plaats hebben ingenomen in de gevormde groep en optimaal gaan genieten van onze wandelingen. Loopt uw hond meerdere keren per week mee? Dan kan het zomaar zijn dat hij per verschillende groep een andere plaats van rangorde inneemt in betreffende groep.

Tijdens de wandelingen kan uw hond met andere honden rennen, graven en spelen. Een wandeling duurt, afhankelijk van de groep en het weer, ongeveer één uur. Bij thuiskomst kan ik uw hond voorzien van water, voer of eventuele medicijnen. Afhankelijk van de rijroute is het mogelijk dat uw hond drie uur van huis is. Wij houden er zo veel mogelijk rekening mee dat de honden niet te lang in de bus zitten. 

Puppy’s die alle entingen hebben gehad kunnen ook met ons mee; ze mogen vijf minuten wandelen voor iedere maand dat ze oud zijn.  Om overbelasting van spieren en gewrichten te voorkomen, wordt de hoeveelheid en duur van de beweging aangepast aan de leeftijd.